top of page
Persborg

Aktuellt


Sedan den 1 januari 2023 har Sverige en ny lagstiftning på plats som ska underlätta för idéburna aktörer att ta plats som välfärdsleverantörer. Hur kommer den nya lagen påverka idéburna aktörer i sitt arbete och hur vill vi som idéburna att det ska fungera rent praktiskt? Hur kan vi samverka och stärka varandra?


Under 2022 bjöd Malmö Tillsammans in till en kunskapsresa om idéburen välfärd, för skånska idéburna aktörer och organisationer som tillsammans vill nätverka och lära av varandra för att kunna bidra till en mer hållbar välfärdsmodell och för att stärka våra egna organisationer inom den idéburna sektorn rent generellt, men också inför den nya lagstiftningen som trädde i kraft nu vid årsskiftet.


Nästa steg i kunskapsresan är en utvecklingsträff tillsammans med riksorganisationen Famna, den 16 februari, för idéburna aktörer och organisationer i Skåne och Blekinge. Representanter från Famna kommer uppdatera oss kring den nya lagstiftningen och registret, och ha verkstad kring möjligheter, behov och ambitioner framöver.


Vi har en bred ambition med idéburen välfärd - och riktar oss till idéburna organisationer både inom det klassiska välfärdsområdet, men också kring integration, meningsfull fritid eller sociala insatser i glappen som uppstår i välfärden.


Vad? Nätverks- och verkstadsträff med Famna När? 16 februari kl 09.30-12 (lunch ingår efter mötet) Var? Föreningscenter Nobel 21, Nobelvägen 21, Malmö För vem? Idéburna aktörer och organisationer inom välfärdsområdet

Anmälan här!

Aktiviteterna som blev framröstade i husbudgeten på Kirsebergs fritids- och kulturhus har börjat dra igång! Redan i november började Bulltofta IF med läxhjälp med käk, på söndagseftermiddagarna. Håll koll på deras instagram för mer info!


Den 14 januari hölls de första skapande verkstad-träffarna. Kommande träffar:


18 januari: textiltema, sy något du behöver av något som är över. Klockan 17-21.

28 januari: keramik för barn (fullsatt). Klockan 13-16: lappa och laga kläder med inspiration från japanska tekniken sashiko. Anmäl dig här.

Den 31 januari börjar Hello World! med prova på-träffar för tjejer och ickebinära mellan 12 och 16 år. Deltagarna kommer bland annat att få testa hur man gör en egen hemsida, bygga modeller i 3D med hjälp av TinkerCad, skapa ett eget spel i 2D och programmera en egen emoji för att lära sig grunderna i språket Python.


Träffarna hålls fem tisdagar i rad (31 januari, 7, 14, 21 och 28 februari) och börjar klockan 17.30. Anmälan finns här. Det är helt gratis och utan krav på förkunskap! Alla får låna dator på plats.


Varmt välkommen till Rosengård fastigheters bosociala hubb på Bennets väg 29 för att fira att Malmö Tillsammans öppnar upp för drop-in stöd och rådgivning till Rosengårdsbor.


Har du en idé om ett företag, en förening eller kanske ett projekt du vill genomföra i ditt kvarter? Eller har du redan företag men vill få hjälp att utveckla eller skala upp?


Varmt välkommen till invigningen för att få veta mer, eller dyk upp på bosociala hubben en onsdag mellan kl 13-16 för drop-in. Varmt välkommen även du som inte har någon färdig idé - för mingel och nätverkande med grannar, föreningsaktiva och representanter från lokala aktörer och företag, och såklart från Malmö Tillsammans och NyföretagarCentrum Öresund.


Under invigningen blir det mingel, tilltugg och inspirationsföredrag.


När? Den 25 januari klockan 15.30-19.

Var? Bennets väg 29, bosociala hubben hittar du i källaren på gaveln.

Vad är bosociala hubben? Sedan drygt två år tillbaka har Rosengård fastigheter en lokal på Örtagården som boende och aktiva i området kan låna för möten och aktiviteter med t.ex. föreningar. Malmö Tillsammans finns på plats på onsdagar kl 13-16.

bottom of page