top of page

Time for Girls vann bästa idén i Elevator Pitch

Bra idéer rådde det ingen brist på när Malmö Tillsammans öppnade dörrarna till idéhissen under Öppna Sofielund. Den allra bästa idén hade tjejföreningen Time for Girls.


Juryn – Ali Atie, Ola Andersson, Ina Andersson och Matilda Lind, satt bänkade framför Malmö Tillsammans hiss under Öppna Sofielund.


Det var soligt och fullt av besökare på Naturmolnet när hissen slog upp sina dörrar på Öppna Sofielund. Juryn, som bestod av Ali Atie från Gamla Sofielunds byalag, Ola Andersson från Malmö Stad, Ina Andersson från Sensus studieförbund och Matilda Lind från Drivhuset, behövde inte vänta länge på dagens första idé.


– Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ för att främja social hållbarhet i stadsdelar som Sofielund. Det är en fantastisk möjlighet för unga att få föra fram sin idé i rätt forum, sa Matilda Lind.


Ett dussin idéer presenterades under dagen – armband för att stötta en utsatt grupp, samlingsplatser och aktiviteter för unga och ett projekt för att arbeta mot rasism. Att välja en vinnare var en tuff uppgift för juryn, men vid halv tre på lördagseftermiddagen kunde Nils Phillips, projektledare för Malmö Tillsammans, presentera en vinnare:


– Vinnare av hisspitchen 2021 på Naturmolnet är Time for Girls.


Sara Culum och Anisa Abdillahi vann tävlingen med sina idéer om hur de vill utöka sin redan existerande förening Time For Girls.


Sara Culum och Anisa Abdillahi, som stod bakom den vinnande idén, fick ta emot diplom av Ali Atie till ljudet av applåder. Time For Girls är en förening som de startade för drygt ett år sedan och som består av 20 tjejer mellan 13 och 19 år. Föreningen finns för att tjejer ska få möjlighet att ta plats och få ett sammanhang utanför hemmet och skolan.


– Det känns jättebra, vi är jätteglada. Nu kan vi ge tjejerna fler möjligheter, sa Anisa Abdillahi.


– De har alltid velat ha större aktiviteter, vilket vi inte har haft råd med innan, fortsatte Sara Culum.


Med vinstsumman på 10 000 kronor hoppas Malmö Tillsammans kunna stötta föreningen i förverkligandet av sina idéer.

Kommentare


bottom of page