top of page

Möt idéägaren: vill bygga broar genom te

Dakota Lagerkrantz är grundare av Malmö Ladies Tea Club - en grupp för kvinnor som vill bygga sitt community genom att dricka te och lära om olika kulturer.


Te dricks över hela världen och just därför tror Dakota Lagerkrantz att det är ett bra verktyg för att öka förståelsen för andra kulturer.


Dakota Lagerkrantz grundade Malmö Ladies Tea Club, en grupp för kvinnor som möts över en kopp te. Hon kontaktade Malmö Tillsammans för att få hjälp att utveckla sin idé vidare, tack vare ett tips från sin vän Lavinia.


Vi ställde i vanlig ordning några frågor till Dakota!


Vem är du och vad har du för idé?

- Jag heter Dakota Lagerkrantz och är grundare av Malmö Ladies Tea Club. Jag kommer från USA och jag ser fram emot att ännu mer bli en del av Malmö-communityt. Min idé är att uppmuntra till att skapa communityn, speciellt för migranter, genom Malmö Ladies Tea Club där vi delar med oss av kunskap om hur folk inom olika kulturer dricker te och vad te kan betyda för en individ och personens kultur. Jag tror att kulturella relationer hjälper kvinnor att skaffa vänner, nätverka och leta jobb samt skaffa en större förståelse för andra kulturer och för att bygga ett eget community, särskilt om du är ny i landet.


Vad skulle hjälpa dig att utveckla din idé vidare?

- Jag tror att stöd från andra personer i ens community är essentiellt för att få sin idé eller initiativ att växa!


Har du också en idé som du vill ha hjälp med att förverkliga? Gör som Dakota och hör av dig till oss!

Comments


bottom of page