top of page

“Det finns så många som vill hjälpa dig lyckas”

Abdulmejid Denkeli vill se sitt företag bli ett av branschens största. Michelle Saunders drömmer om att se sin glass i varenda frysdisk. När Almi, NyföretagarCentrum Öresund och Malmö Tillsammans bjöd in till frukostföredrag låg fokus på att inspirera.


En av gästerna under frukostföredraget var Michelle Saunders, grundare av Folkets Pops som säljer hållbar glass.


Det var en varm sommardag för några år sedan, när Michelle Saunders fick idén om att börja sälja hållbar glass gjord på överbliven frukt. Idag driver hon företaget Folkets Pops som säljer glass i hela Skåne och Blekinge. Drömmen är att se sin glass i varenda frysdisk i Norden.


– Men jag har inte alltid velat vara företagare. Jag tänkte att det var för någon annan att göra, någon modigare eller med mer affärskunskap, säger Michelle Saunders.


Hennes resa började hos NyföretagarCentrum Öresund, där hon fick hjälp med att skriva affärsplan och budget.


– Om du inte kan något om företagande innan, så be om hjälp. Det finns så många som vill hjälpa dig lyckas, säger hon.


Anledningen till att hon aldrig tidigare tänkt på att bli entreprenör eller egenföretagare, menar hon, är för att alla entreprenörer hon kände till var äldre män. Därför blev hon glad när hon fick frågan om att vara gäst på frukostföredraget.


– Om jag kan få andra att göra någonting som de brinner för så vore det jättekul, säger Michelle Saunders.


Abdulmejid Denkeli, VD för Denkeli Group, hade också svårt att hitta entreprenörer att identifiera sig med.


Abdulmejid Denkeli är VD för marknadsföringsbyrån Denkeli Group.


– Det är tufft, för jag ser ingen annan som ser ut som mig som håller på med företagande. De företagen jag hörde om när jag växte upp, ingen där hade utländska namn, de såg inte ut som mig och pratade inte som mig, säger han.


Det var först när Abdulmejid Denkeli sökte sig utanför Sverige som han insåg att det finns framgångsrika entreprenörer med liknande bakgrund som hans.


– Om de har kommit så långt i sina liv, varför kan inte jag?


Nu hoppas Abdulmejid Denkeli på att kunna vara den förebilden för andra, som han själv aldrig hade. Och såklart – att Denkeli Group ska bli ett av världens största företag inom branschen.


Är du entreprenör och vill ha tips och inspiration? Den 23 november klockan 08 arrangeras samma föredrag, med Michelle Saunders och Abdulmejid Denkeli, på Kirsebergs bibliotek. Anmäl dig här!


Comentarios


bottom of page